Policisti Policijske uprave M. Sobota v času prihajajočih praznikov pogosto opažajo povečano število tatvin in vlomov v hiše, stanovanja, poslovne prostore in druge objekte, ter tatvin iz osebnih avtomobilov na parkiriščih in pokopališčih. Zato ob obisku grobov v osebnih avtomobilih na vidnih mestih ne puščajte torbic, denarnic ali drugih vrednejših predmetov ter vozila zaklepajte, da ne postanete tarča tatov in vlomilcev.
 
Med prazniki ne pozabite poskrbeti tudi za varnost svojega premoženja. Sami lahko storimo največ za varnost svojega premoženja, zato ob vsakršnem odhodu od doma ali na pokopališče zaklenite vhodna vrata in ključev ne puščajte na vidnih mestih. Neznancev ne spuščajte v hišo in jim ne razkazujte svojega premoženja.
 
Mnogi pa si bodo prihajajoče dneve popestrili tudi z obiskom prireditev, kjer je mogoče pričakovati veliko ljudi. Z udeležbo na teh dogodkih, poskrbite za lastno varnost in varnost svojega premoženja.
 
Če pa kljub temu postanete žrtev kaznivega dejanja, lahko pomagate pri izsleditvi storilca, tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov; izgled, starost, smer odhoda oz. vožnje, prevozno sredstvo (znamka in barva vozila, reg. št). Od hitrosti in vsebine prijave je v veliki meri odvisna tudi uspešnost prijetja storilca in posledično vračilo ukradenih predmetov. Zato dogodke takoj prijavite najbližji Policijski postaji oz. pokličite na interventno telefonsko številko policije 113 ali anonimno številko policije
080 1200.
 
V naslednjih dneh se v okolici pokopališč pričakuje tudi povečan promet. Zato vam svetujejo, da dosledno upoštevate cestno prometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč. Za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu lahko največ storimo sami, ne glede na to, ali smo v prometu udeleženi kot vozniki, kolesarji ali pešci.
 
Ob koncu pa velja še opozorilo na upoštevanje vladnih ukrepov, namenjenih zajezitvi širjenja nalezljivih bolezni Covid -19.
 
(Slika je simbolična)

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo