Z namenom predstavitve novonastalega turističnega produkta in čezmejne regije med rekama Muro in Rabo, kot turistične destinacije s številnimi možnostmi aktivnega preživljanja prostega časa, smo, minuli konec tedna, v okviru projekta Mura Raba tour obiskali Bad Radkersburg v Avstriji in Čakovec na Hrvaškem.


Poletje je čas počitnic, dogodkov, koncertov, festivalov, ... ki polnijo mestna središča in vabijo širše množice. Med njimi sta tudi priznana festivala »Flanieren & Radieren« v Bad Radkersburgu in »Porcijunkolovo« v Čakovcu, ki sta bila odlična priložnost za vključitev in promocijo čezmejnega turizma z novimi tematskimi programi Mura Raba tour.
V sproščenem petkovem večernem razpoloženju smo projektni partnerji ob podpori rokodelca, v starem mestnem jedru Bad Radkersburga, mimoidočim potencialnim obiskovalcem predstavljali turistične zanimivosti čezmejne regije s poudarkom na vodnih, konjeniških, pohodnih in kulturno-zgodovinskih doživetjih. Vodni programi ponujajo doživetje rek Mure in Rabe iz rafta ali kanuja, konjeniški programi jahanje in vožnje s konjsko vprego ob nekdanji »železni zavesi«, pohodni programi možnost pohoda po graničarski poti s prikazom življenja obmejnih varuhov v okviru stalne muzejske zbirke Varuhi meje v Čepincih, kulturni program pa odkritje skrivnostne zgodovine upornih Krucev. Našo predstavitev je pozdravil in počastil z obiskom tudi župan mesta Bad Radkersburg, mag. Karl Lautner, z ožjo delovno ekipo.
Prvo avgustovsko nedeljo smo izkoristili za obisk največjega mesta in središča Medžimurja, Čakovec, kjer je že tretji dan zapovrstjo potekal eden največjih kulturno turističnih dogodkov - Porcijunkolovo. Ob tej priložnosti so se mestne ulice bohotile v pisanih barvah na tisoče dežnikov pod katerimi je več sto razstavljavcev ponujalo pristne spominke, ročna dela ter prikazovalo izdelavo tradicionalnih izdelkov, dodatno vrednost dogodku je dal še raznolik spremljevalni program z otroškimi igralnicami, delavnicami starih obrti, likovnimi razstavami, promocijami, lokostrelstvom in ulično glasbo. S ciljem povečanja tako števila obiskovalcev kot tudi števila nočitev na čezmejnem projektnem območju med rekama Muro in Rabo smo, mimoidoče obiskovalce, z veseljem seznanjali s turističnimi potenciali regije med Muro in Rabo, jih vabili na aktiven oddih in po nova doživetja v okviru programov vodnega, konjeniškega, pohodnega in kulturno-zgodovinskega turizma.
Projekt kreiranje in plasiranje novega čezmejnega produkta aktivnega turizma kot integralnega dela sodobne turistične ponudbe med Muro in Rabo, z akronimom Mura Raba Tour je sofinanciran iz Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska za obdobje 2014-2020.
Več informacij o projektu najdete na povezavi: www.murarabatour.eu

 

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo