Avtorica fotografije: Nataša Juhnov

Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor Zlata ponev Pomurja. Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države.

V medijski hiši smo pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju. 

Priznanje Zlata ponev za najbolj popularno gostilno v Pomurju je bilo podeljeno gostilni Zorko iz Borec.

Komisija, ki so jo sestavljali Janez Bogataj, Urška Fartelj in Silva Zavašnik pa je na osnovi predlogov in lastnega poznavanja gostiln izbrala zmagovalca strokovne komisije in podelila priznanje Zlata ponev Pomurja. Ocenjevali so zunanjo in notranjo ureditev, gostinsko ponudbo, ponudbo pijač, gostoljubnost strežnega osebja, spoštovanje sodobnih teženj v gostinski ponudbi, ki jih sestavljajo jedi štirih letnih časov – lokalne in regionalne jedi na jedilnikih, povezanost z lokalnimi dobavitelji živil in druge dejavnike.

Avtorica fotografije: Nataša Juhnov

Priznanje Zlata ponev Pomurja je šlo v roke Gostilni Rajh iz Bakovec.

Obe izbrani gostilni sta že prejeli priznanje, zaključna prireditev v okviru akcije pa je potekala v Bakovcih, kjer je bila tudi krajša slovesnost. Udeležil se je je tudi minister za kulturo Dejan Prešiček, ki je spregovoril nekaj besed, za glasbeni del pa so poskrbele Iskrice.

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo