Leto 2019 je za Gimnazijo Murska Sobota jubilejno leto, saj bomo čez mesec dni, 15. oktobra, praznovali natanko 100 let od ustanovitve te, za Prekmurje, izredno pomembne ustanove.

obcina MT

Občina Moravske Toplice vas vabi na 23. občinski praznik v soboto, 7. septembra 2019, od 15.30 ure naprej v Mlajtince, kjer so pripravi bogati spremljevalni program:

Predaja investicij svojemu namenu pri Vaško-gasilskem domu v Mlajtincih, slavnostna seja občinskega sveta Občine Moravske Toplice z osrednjo prireditvijo na nogometnem igrišču v Mlajtincih, podelitev občinskih priznanj in nagrad. Sledila bo podelitev pohval zlatim maturantom, podelitev priznanj v sklopu projekta "Moja dežela - lepa in gostoljubna", pogostitev in druženje z glasbeno skupino Aktual.

V programu bodo sodelovali tudi priložnostni zbor in orkester iz Mlajtincev in Lukačevcev, vaščani iz Mlajtincev in Lukačevcev.

Slavnostni govornik bo g. Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS

20190906 193534

Na lendavskem gradu je od 6. septembra na ogled razstava Christo & Jeanne Claude: Skrita stvarnost. Razstavo v organizaciji Galerija-Muzej Lendava in Občina Lendava je odprla Nada Zoran, sekretarka na Direktoratu za kulturno dediščino na Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije.

Ob stolpu Vinarium, ki je od leta 2015 turistični magnet Pomurja, se v Lendavi v zadnjih letih uveljavlja Festival Vinarium, ki letos prvič združuje dve kulinarični in etnološko prireditev. Festival Vinarium je osrednji festival v širši regiji, ki se bo letos odvil med 24. avgustom in 7. Septembrom. Sestavljajo ga tri tradicionalne prireditve: Tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, Bogračfest in Lendavska trgatev. 

ljutomer

Okrožno sodišče v Murski Soboti je izdalo sodbo, s katero je ugodilo tožbenemu zahtevku Občine Ljutomer proti Javnemu podjetju Prlekija d.o.o.

Sodišče je praktično v celoti sledilo vsem argumentom Občine Ljutomer in naložilo JPP d.o.o. da mora poleg vračila vseh neupravičeno zadrževanih sredstev neplačane najemnine v višini cca. 1 mio EUR, Občini Ljutomer hkrati poravnati še pravdne stroške v višini cca 14.000,00 EUR.

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo