Leto dni po izbruhu pandemije covida-19 v Evropi so države članice Evropske unije še vedno v primežu virusa. V ospredju so prizadevanja za zadostno proizvodnjo in dobavo cepiv ter cepljenje proti virusu. Hkrati pa je že v pripravi izhodna strategija za življenje po pandemiji. Ta mora temeljiti na naukih iz koronakrize. Poleg okrevanja na gospodarskem in socialnem področju, bosta ključnega pomena krepitev javnih zdravstvenih sistemov, ter napredek na področju znanosti. Dejstvo je namreč, da nas v  prihodnosti čakajo nove epidemije, na katere pa moramo biti tako na ravni EU kot tudi v Sloveniji na podlagi pridobljeni izkušenj bolje pripravljeni. To so glavni poudarki iz današnjega pogovora v ciklu spletnih razprav Studio Evropa na temo "Leto pandemije v EU - Kje smo in kam gremo?", ki jo je pripravila Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji.

V okviru projekta My Europe, My Future bo kreiranih petnajst dokumentarno-igranih filmov, razdeljenih v pet tematskih področij. Tematike filmov bodo v ospredje postavljale komunikacijske prioritete Evropskega parlamenta, ki so usmerjene v zdravo, zeleno, trajnostno in digitalno EU, prilagojene komunikacijskemu okolju v kontekstu pandemije COVID-19 in predsedovanju Slovenije Svetu EU. Skozi neklasičen način novinarskega sporočanja, na inovativen dokumentarno-igrani način, bo skozi filme predstavljen prispevek EP in EU ter vpliv na vsakdanje življenje državljank in državljanov ter možnosti in priložnosti, ki jih prinaša za posameznike, organizacije, podjetja, ipd.

 

https://skupajsmo.eu/sl/

 

Tematska področja dokumentarno-igranih filmov zajemajo:

- vloga in delovanje EU in EP v luči pandemije COVID-19 in predsedovanja Slovenije Svetu EU,

- zdrava, zelena in trajnostna Evropa - vzpostavitev trajnostnega gospodarstva EU,

- predstavitev primerov dobrih praks čezmejnega teritorialnega sodelovanja in obetov njihovega nadaljevanja oz. krepitev v prihodnosti v odvisnosti od novih razmer, 

- predstavitev domačih primerov dobrih praks prilagajanja negativnim posledicam pandemije in

- angažiranje, povezovanje in opolnomočenje mladih - Evropa v luči digitalne preobrazbe.

 

 

V okviru projekta bo vzpostavljen informacijski kotiček, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali nastale filme ter preko promocijskega gradiva v slovenskem in angleškem jeziku dobili vse potrebne informacije o projektu, ter gradivo vezano na aktualne vsebine Evropskega parlamenta (npr. blaženje negativnih posledic pandemije) in predsedovanja Slovenije Svetu EU. Izvedene bodo tri informacijske predstavitve o razpisih oz. pridobivanju nepovratnih sredstev. Dogodki bodo vezani na blaženje posledic COVID-19 (možnostih črpanja evropskih sredstev, priložnosti za podjetnike, mlade, ključne informacije, na koga se obrniti). Ob tem bomo izvedli še številne spremljajoče promocijske aktivnosti po vsej Sloveniji, opozarjali na pomen predsedovanja Slovenije Svetu EU ter pomagali graditi Evropo skozi kampanjo Skupajsmo.eu 

 

Trajanje projekta: 31. 12. 2020 – 31. 5. 2022

 
Danes, 19. 2. 2021, smo gostili na Občini Moravske Toplice g. Ministra Zdravka Počivalška z ekipo in državnega sekretarja dr. Mitjo Slavinca. Namen obiska je priprava razvojnih projektov občine Moravske Toplice v obdobju 2021-2027 in priprava projektov namenjenih okrevanju po pandemiji Covid-19.

 
Moravske Toplice, 11. februar 2021 – TIC Moravske Toplice je pustno rajanje na prostem letos preselil na splet. Z namenom najmlajšim ponuditi kakovostne pustne vsebine in jim pričarati letošnje posebno pustno doživetje, je pripravil spletni dogodek Virtualne norčije iz Moravskih Toplic, ki bo zajemal obilico pustnih zabavnih, poučnih, ustvarjalnih in uporabnih video vsebin, od učenja pustne poslikave obraza, pustnih plesov, izdelave pustne maske iz nerabnih materialov, peke krofov, izbora fotografije naj pustnega vzdušja pri pripravi krofov, do obujanja spominov na nekoč. Niso pozabili niti na nagrade.

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo